Свет

Питома архитектура и многу зеленило – вака изгледа главниот град на Нагорно Карабах, Степанкерт

Главниот град на Нагорно Карабах, Степанкерт има фантастична местоположба. Градот изобилува со многу зеленило и недопрена природа. Има 55.000 жители, јавни администрации, школи, сали, театри… Потестува на руски град по својата архитектура.

Но, по моменталнит конфликт, многу делови од градот се оштетени или разурнати. Со привременото примирје да се надеваме дека ситуацијата ќе се среди и дека Азербејџан и Ерменија, земјите кои се борат за Нагорно карабах ќе успеат да се договорат.

Населението е скоро раселено во моментов.

Тагови

Поврзани вести