Македонија

Македонија и утрово се гуши – загаден воздухот во неколку градови

Во Скопје утринава повторно е регистрирана висока загаденост на воздухот.

Мерните станици во Центар, Карпош, Лисиче, Ѓорче Петров Маџир Маало и Црниче покажуваат висока концентрација на штетните ПМ10 честички во воздухот.

Освен во Скопје, утрово загадено е и во Охрид,, Битола, а и Струмица.

Тагови

Поврзани вести