Македонија

Во центарот на Скопје, Вардар наликува на исушена река

Од Вардар остана само тиња и смет.  Наместо атракција, Вардар во центарот на Скопје наликува на исушена река.  Коритото на Вардар веќе со години е преполно со ѓубре, комунален и градежен смет, а често може да се забележат и стари машини за перење, апарати за домаќинство и секако фекален отпад што никако не се решава.

Граѓаните коментираат дека ако се продлжи вака, ќе го изгубиме и Вардар, а коритото ќе остане место за отпадоци.

Тагови

Поврзани вести