Забава

Би се искачиле ли на “скалите до рајот” во Австрија?

„Небесните скали“ или „Скалите до рајот“ во Австрија се скали долги 43 метри кои поврзуваат огромна клисура на паток до врвот Донеркогел на планинскиот венец Госаукам.

Овие скали се изработени од челични кабли и се наоѓаат на височина од 700 метри над површината, а од нив има поглед кон езерото Госау.

Дизајнерот на скалите, Хели Путз вели дека скалите се предизвик за мозокот, но во поглед на искачувањето, тие се едни од полесните делови.

 

Тагови

Поврзани вести