Култура

Изложба на Лазар Дарковски

Во Јавна соба во 21 часот ќе биде отворена изложбата „Linescapes“ на Лазар Дарковски. Влезот за сите посетители на современата уметност е слободен. “Linescapes” е третата самостојна изложба на Лазар Дарковски, составена од 15 дела, акрил на платно.

Изложбата е поставена од 7 до 21 мај во галеријата во Јавна соба.

Тагови

Поврзани вести