Свет

Прва фотографија од ледениот Марсовски кратер

Европската вселенска агенција (ЕСА) ја објави првата фотографија од ледениот кратер на Марс.

Научниците направиле комбинација од три фотографии на кратерот Королјев, направени на 15 април од висина на 400 километри.

Водечкиот истражувач Николас Томас изјави дека боите на сликата се прилагодени на тоа, што повеќе да потсетуваат на оние кои се видливи со човечкото око.

Тагови

Поврзани вести