Свет

Пингвини во посета на музеј

Пингвини од зоолошката градина во Канзас беа во посета на Музејот на уметност „Нелсон-Аткинс“. Сите вработени со воодушевување ги набљудуваа како се движат низ музејот.

Ова било првоаприлска шега помеѓу директорот на зоолошката градина и директорот на музејот. Но, директорот на зоолошката одлучил да ја прифати понудата да ги донесе пингвините во посета на музејот за да ги набљудуваат како ќе реагираат.

Пингвините се воодушевени од барокното сликарство, а не им се допаѓа Моне.

Тагови

Поврзани вести