Живот

Најстарата мачка во светот го потроши и деветтиот живот – умре во својата 31. година

Најстариот мачор на светот, Рабл умре во својата 32. Година. Неговата сопственичката, Мишел Херитиџ, кажа дека го добила Рабл, најстариот мачор на светот, како подарок за својот 20-ти роденен и секогаш го гледала како дете, пренесува Дејли мејл.

Таа раскажа дека мачката, пред да умре, престанала да јаде.

„СТАНА МНОГУ СЛАБ. ЕДЕН ДЕН ОТИДОВ НА РАБОТА, А КОГА СЕ ВРАТИВ ДОМА, СОПРУГОТ МИ КАЖА ДЕКА РАБЛ ЗАМИНАЛ И НЕ СЕ ВРАТИЛ. ВЕРУВАМЕ ДЕКА ЗАМИНАЛ ДА УМРЕ, КАКО ШТО ПРАВАТ МАЧКИТЕ, ДОДАДЕ СОПСТВЕНИЧКАТА.”

Тагови

Поврзани вести