Свет

Доха важи за најубав, најчист и најбезбеден град во светот, а има и зошто е тоа така!

Во било кој бар да отидете, не заборавајте да го понесете својот пасош и повеќе пари од планираното затоа што, на пример, ќе платите 20 евра за мал Хајнекен, додека за коктел ќе платите околу 80 до 120 риали, или 20 до 30 евра…

За многумина, Доха е еден од најубавите, најчистите и најбезбедните градови во светот и сите лесно можеме да се согласиме со тоа.

Како главен град на Катар(скоро 3 милиони жители), со своите 350 илјади жители е еден од помалите градови на Блискиот исток и се наоѓа на бреговите на Персискиот Залив.

Ако земеме предвид дека пред помалку од 200 години во оваа област имаше пустина, можеме да заклучиме дека градот брзо станал главен центар на регионот благодарение на нафтата.

Бидејќи Светскиот куп се одржува во Катар во 2022 година, па дури и во Доха, само треба да почекаме и да видиме како ќе се развива градот понатаму, и заради тоа тој барем за кратко ќе стане центар на светот.

Тагови

Поврзани вести