Живот

Напиток кој е 10.000 пати појак од хемотерапија – а е природен!

Овој напиток спасува животи а тоа го докажале на стотини студии, но сепак,ретко кој знае дека овој напиток е толку лековит! Луѓето едноставно не веруваат во тоа, веројатно затоа што е многу прифатлива и ефтина храна, но навистина е така.

Дали знаевте дека лимонот и сода бикарбона можат да бидат поефикасни од хемотерапијата? Поточно, комбинацијата на лимон и сода бикарбона се покажала како посилен убиец на рак од хемотерапија за неверојатни 10.000 пати. Зошто не сме го знаеле ова? Па, затоа што нема профит од здрави луѓе. Тие не трошат ништо. Толку едноставно.
Милијарди и милијарди долари што фармацевтската индустрија ги добива во нивниот буџет веќе нема да постојат. Лимонот е докажано антиканцероген Создава во телото многу алкална средина во која цисти и тумори едноставно не можат да престојуваат. Поточно, цистите и туморите се хранат со супстанци кои создаваат кисела средина во организмот и се’ додека телото е кисело, туморот може да расте. Сепак, веднаш штом снабдувањето со киселост е прекинато, туморот нема храна и е застоен. Ова е причината зошто сода бикарбона во комбинација со лимон се исклучителни борци за рак, бидејќи нивното дејство е прилично алкално.
Имено, со комбинација на овој пијалок потребно е да се избегнуваат секако сите други намирници кои создаваат кисела средина од организмот и резултатот е скоро загарантиран. Овој прекрасен факт бил откриен уште во 1923. година од германскиот научник Ото Хајнрих Варбург, кој дури ја добил Нобеловата награда за неговиот лек за карцином, но сепак, луѓето не ја знаат вистината.
Што направил Др. Варбург?
Д-р Варбург открил дека ракот е резултат на анти-физиолошки начин на живот. Со антифизиолошката диета (претежно  храна која закиселува) и физичката неактивност, организмот создава кисела средина лошо снабдена со кислород. Киселоста на килетките го менува кислородот од клетките, а недостатокот на кислород во клетките создава кисела средина. „Ако имате премногу киселост, автоматски ќе ви недостасува кислород во вашето тело; ако ви недостасува кислород, ќе имате закиселен организам.
Кисела средина е кислородна средина, говорел Др. Варбург. “А, ако одземете 35% од вашиот кислород од здрава клетка, можете да создадете клетки на рак за само два дена”. Значи, причината за ракот денес е закиселен организам и клетки без кислород. Во својата работа „Метаболизам на туморот“ од др. Варбург покажа дека сите канцерогени форми исполнуваат два основни состојби: киселост во крвта и хипоксија (недостаток на кислород). Тој открил дека клетките на туморот се анаеробни (не дишат кислород) и не можат да преживеат во присуство на високи концентрации на кислород.
Туморните клетки можат да преживеат само со гликоза и во околина без кислород. Затоа, карциномот не е ништо друго освен одбранбен механизам, кој нашите клетки го користат за да преживеат во кисела средина без присуство на кислород. Што влијае на киселоста на организмот и појавата на карцином? Одговорот е многу едноставен: храна. Повеќето луѓе денес, за разлика од пред дваесет години, јадат точно храна што го закиснелува организмот, така што не е изненадувачки што почетокот на оваа болест е во систематско зголемување.
Што да се јаде во помали количини?
Рафиниран шеќер и сите негови деривати. Најлошо е затоа што нема протеини, масти, витамини или минерали, само рафинирани јаглени хидрати кои го оштетуваат панкреасот. Неговата pH вредност е 2,1 (многу кисела).
Месо (сите видови), производи од животинско потекло – млеко и сирење, павлака, јогурт и др.
Рафинирана сол, рафинирано брашно и сите негови деривати како тестенини, колачи, бисквити, итн.
Леб, маргарин, кофеин, алкохол, целата индустриски преработена и конзервирана храна која содржи конзерванси, вештачки бои, вкусови, стабилизатори и сл.
Антибиотици и генерално сите лекови.
Што да се јаде повеќе?
Сода бикарбона и лимон
Овошје – целиот суров зеленчук. Некој е кисел по вкус, но се менува во телото и станува алкален.
Бадеми – тие се многу алкални.
Интегрални житни култури – Единствената алкализирачка житни култура е просо. Сите други житни култури се малку кисели, но на идеалната исхрана и е потребен одреден процент на киселост, па затоа треба да јадете и некои житни култури. Сите житни култури мора да се варат.
Мед – има многу висока алкалност.
Хлорофил – Зелените растенија содржат хлорофил кој е многу алкален.
Вода – Тоа е важно за производство на кислород. Секогаш бидете добро хидрирани, пијте мали голтки вода во текот на денот.
Вежба – вежбите помагаат да се одржи алкалноста на организмот бидејќи тие обезбедуваат кислород на целото тело. Седечки начин на живот го уништува животот.
Иако медицината е добро запознаена со истражувањето на овој научник, ракот се лекува со хемотерапија. Хемотерапија честопати значи смрт. Го закиселува организмот во таква мерка што телото посегнува по последните алкални резерви во организмот за да ја неутрализира киселоста со жртвување на минерали (калциум, магнезиум, калиум) кои се вградени во коските, забите, ноктите и косата, а како резултат на хемотерапија имаме физички промени кај пациентите. Хемотерапијата го засилува организмот толку многу што го забрзува ширењето на ракот, а не уништувањето на клетките.
Затоа, ако страдате од оваа болест, а ве лекуваат со алкилација на организмот, во тоа може да ви помогне сода бикарбона, која е позната во светот на алтернативната медицина како многу добар и ефикасен убиец на рак, поради нејзините алкални својства.
Тагови

Поврзани вести