Македонија

На Гостивар му се заканува еколошка катастофа: Депонијата Русино гори десет дена по ред

Депонијата Русино гори повеќе од десет дена а градот е под магла, а институциите не реагираат и покрај ноторноста на ситуацијата.

Од министерството за животна средина уверуваат дека дите правни мерки од понеделник ќе бидат преземени од група на загрижени граѓани. Иако е проблемот доволно познат на државните чинители од локално и централно ниво сепак мерки не беа преземени. Од сликите јасно се гледа со што се сочуваат граѓаните на Гостивар.

Тагови

Поврзани вести