Вести

Голото слепо куче ја чува тајната на долговечноста

Едно од најпознатите грди суштества на овој свет, има сериозни тајни за долговечноста на човештвото.

Експерти од Австрија, нагласуваат дека токму голото слепо куче е клучот за тоа луѓето да можат да живеат до 200 години.

Голото слепо куче е клучот на долговечноста иако овој вид на суштества се исклучително грди, неугледни, збрчкани и слепи, тие успеваат да ја разбудат љубопитноста на посетителите и нивната популарност се зголемува со секој изминат ден.

Вработените во зоолошката градина во Виена дури се шегуваат дека ако објават конкурс за најдобро популарно животно, тоа сигурно ќе биде предводи од кој било друг.

Макар и што се едни од најгрдите суштества во светски рамки, тие сепак остануваат чудата кои природата ги создала. Тие живеат десет пати повеќе (30 години), отколку кој било друг глодар.

Тагови

Поврзани вести