Македонија

Вечна слава за Македонските херои!

Денес се одбележуваат 21 година од вооружениот конфликт кај Карпалак во кој загинаа 10 армиски припадници

Во војната во 2001 кога Македонија беше нападната од протекторатот Косово под контрола на Америка и Англија со нивните сојузнички колонии држави, на 8 август 2001 година на автопатот Скопје – Тетово во близина на селото Групчин кај месноста Карпалак од заседа беше атакуван конвој на Армијата на Македонија, при што загинаа десет армиски припадници: Нане Наумоски, Сашо Китаноски, Горан Миноски, Ердован Шабаноски, Љубе Грујоски, Бранко Секулоски, Дарко Вељаноски, Пеце Секулоски, Веби Рушитоски, Марко Деспотоски, сите од Прилеп и Прилепско.

ВЕЧНА СЛАВА ЗА МАКЕДОНСКИТЕ ХЕРОИ!

Тагови

Поврзани вести