
Состојки:
- 12 парчиња бајат леб
- 0,5 дл. млеко
- 200 гр. сирење
- 3 јајца
- 0,2 дл. кисела павлака
- 1 мала шолја масло
- сол
- 50 гр. сусам
- 100 гр. сечено сувомеснато по избор
Начин на подготовка:
- Сирењето се рони ситно во сад, се додаваат јајца, павлаката и сол, потоа млеко и масло, па се меша се убаво.
- Се зема огноотпорен сад и се премачкува со малку масло, па се редат 6 кришки леб, се става половина од смесата од садот, па се става сечено сувомеснато, а потоа останатите 6 парчиња леб.
- Се става остатокот од филот, па се прска со малку масло и се става сусам.
- Се пече на 200 степени 25 минути додека не порумени.