Свет

Audi стартува со производство на електромотори во Унгарија

Дневниот производствен капацитет во моментов изнесува околу 400 електромотори во една смена, а во производството учествуваат стотина вработени. Производствените позиции се фиксни, но не се поврзани меѓусебно со лента. Место тоа, електричните оски се произведуваат според модуларна метода, на таканаречени производствени острови. Компонентите се доставуваат до работните позиции со автономни роботи, контролирани од интелигентен компјутерски систем.

audi производство електромотори унгарија транспорт

Во фабриката во Гјор лани се произведоа 1.965.165 мотори, што ја вбројува меѓу најголемите фабрики за мотори во светот. Моментно се произведуваат шест бензински и три дизел мотори, во дијапазон меѓу 86 КС и 649 КС. Околу 6.000 работници произведуваат по 9.000 мотори секој ден, за испорака до 32-те фабрики на целиот концерн Volkswagen.

Тагови

Поврзани вести