Македонија

Ќе се сечат јапонските цреши на ,,Максим Горки”

„Јапонските цреши се многу нежни дрвја. Која е причината поради која се заболени, не знаеме. Можно е така да биле донесени, па после извесно време да се појавило габичното заболување. На дрвјата има габи големи колку гроздови, може да се случи да се заразат и останатите дрвја околу нив. Затоа наши екипи откако направија увид испратија допис до Град Скопје кој треба да издаде решение за сечење а екипите на ЈП „Паркови и зеленило“ да ги исечат“, велат од Општина Центар.

Од Општина Центар велат дека нема начин да се спасат и затоа мора да се исечат, а на нивно место ќе се засадат нови?!

Јапонски цреши

Улицата Максим Горки е позната по дрворедот од јапонски цреши. Првите дрвја од овој вид беа засадени пред десетина години.

Тагови

Поврзани вести