Македонија

Шар Планина: Мали мечиња и мајка мечка во несекојдневно издание фатени на камера

Вчера на Шар Планина се случила несекојдневна глетка, а истата била забележана и на видео камерите поставени среде шумата.

Имено, мајка мечка и две мали мечиња додека шетале низ густата шума на Шар Планина или додека биле во потрага по храна случајно застанале точно пред камерата и со тоа ја овековечиле оваа глетка.

 

Здружението „Шарска  Мечка“ и неговите членови секојдневно на посебни пунктови им носат храна на мечките, за да им помогнат во исхраната.

https://fb.watch/9tHRGmAgpF/

Тагови

Поврзани вести