Медицина

Фајзер тестира таблети за лекување на ковид-19

Компанијата Фајзер, која е еден од главните производители и дистрибутери на една од ковид-вакцините, работи на нова терапија за оваа болест.

Имено, во своите лаборатории тие тестираат орални таблети кои може да се земаат при потврдено присуство на коронавирусот, со цел олеснување на симптомите и полесно закрепнување, како и спречување на хоспитализација.

Лекот би требало да биде готов до крајот на годинава, но експерти предупредуваат дека тој не може да биде замена за вакцина.
Тагови

Поврзани вести