Економија

Унгарија ги продолжи ограничувањата на цените на основните прехранбени производи

Унгарската влада ги продолжи постојните ограничувања на цените на основните прехранбени производи до 30 април, соопшти Министерството за земјоделство.

Ограничувањата на цените на одредени основни прехранбени производи, вклучително млеко, шеќер, брашно, растително масло, јајца и компири, истекуваат на крајот на декември.

 

Вкупната инфлација во Унгарија во ноември изнесуваше 22,5 отсто. паг/

Тагови

Поврзани вести