Вести

Спасените коали се враќаат во австралиската дивина

По неколку месечното лекување и грижа во прифатните центри, спасените коали полека се враќаат во своите природни живеалишта.

Во пожарите кои ја зафатија Австралија од ноември 2019 до јануари годинава настрадаа еден куп животни, а не е мала и бројката на оние кои беа спасени од луѓето. Оваа група на коали се целосно опоравени и спремни за враќање дома.

Тагови

Поврзани вести