Живот

Со туѓ кабаст и градежен отпад се занимава еко-патролата на скопски комуналец и готви записници

Еко-патролата на ЈП Комунална хигиена-Скопје на дваесетина локации низ Скопје изготви 48 едукативно-информативни записници за лица коишто се затекнати при неправилно одлагање градежен и кабаст отпад. Вчера се чистеле фонтаните во Центар, отстранета била дива депонија во Аеродром каде се собрани 5 м3 отпад.

Зошто некои луѓе сметаат дека отпадот може да го остават каде било и тој да стане туѓа грижа, навистина останува нејасно, односно е во доменот на културата и домашното воспитување.

Фото: ЈП „Комунална хигиена“

Тагови

Поврзани вести