Живот

Соленодонот е најстариот вид на цицач

Соленодонот е најстар вид на цицач, современик на диносаурусите од пред 75 милиони години.

Исто како змиите соленодонот има шупливи заби низ кои вбризгува отров во своите жртви.

Тагови

Поврзани вести