Здравје

Смесата од маслиново масло и лимон го стимулира имунолошкиот систем

Маслиновото масло и лимонот се двете главни состојки кои ќе ви помогнат секојдневно да детоксикацијата целиот организам и да се заштитите од болести, инфекции, воспаленија и други опасни состојби.
Смесата од маслиново масло и лимон го стимулира имунолошкиот систем и го прави отпорен на надворешни и внатрешни напади.

Редовно конзумирајте маслиново масло, радувајќи се на нормални граници на крвниот притисок, низок ризик од дијабетес, свежа кожа и оптимална тежина.

Многу важна корисна карактеристика на маслиновото масло е да се контролира згрутчување на крвта. Тој го намалува ризикот од појава на тромб и опструкција на садовите. Ова исто така ја олеснува работата на срцето, го регулира крвниотпритисок  и срцевата фреквенција.

Омега-3 и омега-6 масните киселини во маслиновото масло помагаат за ослободување на организмот од штетните токсини и учествуваат во контролата на холестеролот.
Лимонот е вистинско чудо за здравјето. Тој е богат со витамини и минерали, го стимулира организмот да се ослободи од токсините и да се полни со енергија и хранливи материи.

Лимонот е богат со витамин Ц, Б1, Б12, Б6, Пантотенска киселина, железо, калциум, калиум, магнезиум, фосфор, бакар и манган. Целата оваа комбинација од корисни состојки придонесува за зајакнување на имунолошкиот систем, заштита од болести и детоксикација.

Тагови

Поврзани вести