Македонија

Скопската обиколница повторно под вода и кал

Скопската обиколница пак е поплавена. На истото место од каде што надојде водата пред речиси две години кога загинаа 22 лица, коловозот е затрупан со кал, камења и вода. Од големите вирови вода не се гледа дали има оштетувања на обновениот асфалт.

Возилата кои попладнево минуваа по обиколницата беа принудени да подзастанат за безбедно да го поминат делот со наноси. Вода се слеваше на патот иако дождот престана.

Градежни експерти, во неколку наврати по несреќата, предупредуваа дека треба да се најде ново решение за одведување на атмосферските води, но од Јавното претпријатие објаснувањата беа дека се предвидени само поправки на штетите од поплавите.

Тагови

Поврзани вести