Фото

Победничките фотографии од природата за 2019-та

Неодамна беа објавени победниците на натпреварот за Најдобар фотограф на природа за 2019-та, а како што ќе видите и самите, учесниците поставиле навистина високи стандарди.

Доделувањето на наградите во Холандија го означи крајот на натпреварот за кој беа доставени над 14.000 фотографии, од фотографи од 73 држави ширум светот.

Фотографите се натпреваруваа во неколку категории, вклучувајќи птици, цицачи, растенија и печурки, пејзажи, подводна фотографија и човек и природа.

Победниците од секоја категорија, пак, се натпреваруваа за главната награда и титулата Најдобар фотограф на природа за 2019-та.

Оваа година, главната награда му припадна на Унгарецот Ксаба Дарочи, со прекрасна црно-бела фотографија од зајаци кои си играат. Од жирито изјавија дека ја одбрале токму оваа фотографија поради атмосферата, одличното светло, тајмингот и совршената острина.

Целата листа на победници можете да ја погледнете овде

Тагови