Македонија

ПМ 10 честичките се качија до 800 само за еден час

Силниот ветер донесе и силно загадување –над 35 пати повеќе од дозволеното отровни пм 10 честички во воздухот во Скопје, а тешко се дише и во земјава.

Ветерот ја крена прашината што во воздух, а бројките на пм 10 честичките се качија над 800 само за еден час во Скопје.

 

 

Воздухот е најзагаден кај ректорат,во центра, а во земјава отровен воздух дишат во Kавадарци.

Јавноста е сѐ погласна заради енормното количество расфрлено ѓубре насекаде низ Македонија и неснаоѓањето на актуелната централан и локални власти на овој план.

Македонија буквално е претворена во дива депонија, но не се гледа заинтересираност и идеја суштински да се реши овој голем проблем.

 

Тагови

Поврзани вести