Вести

Планета или пластика?

Една од целите на кампања на американското списанието Национална географија е подигање на свеста за прекумерното загадување на светот со пластичен отпад.Луѓето зад овој проект бараат како да го променат начинот на кој користиме пластика. Ако потрошувачите и организациите можат да работата заедно и да направат промена на фундаментално ниво, корпорациите надежно ќе го исполнат барањето на јавноста и ќе ја намалат пластиката во нивните продукти

Поврзани вести