Македонија

Парното повторно поскапува, а се очекува повторно да биде прогласена кризна состојба

Парното греење од денеска поскапува за 14,18 проценти, а месецов се очекува повторно да биде прогласена криза состојба во енергетиката.

Парното греење од денеска поскапува за 14,18 проценти, а месецов се очекува повторно да биде прогласена криза состојба во енергетиката.

Причини за зголемувањето на цената може да измислуваат колку што сакаат, а наведена е драстичното зголемување на цената на природниот гас која е за 10 пати повисока во однос на цената која ја имавме лани, изјави Бислимоски. Владата се разбира нема вина иако не превзема ништо за договарање на пониски цени за суровините.

Доколку ТЕ-ТО не работи и ако нема субвенции од државата, како што посочи Бислимоски, цената би се зголемила за над 100 проценти.Само заборави да спомене од каде владата собира пари за субвенции, да не е случајно од даноците кој ги плаќа народот?

Тагови

Поврзани вести