Македонија

НОВА СНЕЖНА ПОКРИВКА ОД 30-ТИНА САНТИМЕТРИ ВО МИХАЈЛОВО

Нова снежна покривка до 30 сантиметри е формирана вчера во Михајлово на Кожуф планина.

Рекреативци и љубители на природата можат да го посетат Михајлово, да уживаат во снегот, убавата природа и чистиот воздух.

Михајлово е богато со шума. Има бел и црн бор, ели, јасики, даб. Се наоѓа на четириесетина километри од Кавадарци, во срцето на Кожуф, на надморска височина од околу 1.200 метри. Важи за воздушна бања, оддалечена околу пет километри воздушно од соседна Грција.

Тагови

Поврзани вести