Забава

Новата кампања на Стела Макартни ги покажува последиците од модната потрошувачка

Стела Макартни штотуку ја промовираше својата нова кампања за сезоната Лето 2024, прославувајќи ја најодржливата колекција на брендот досега. Имајќи го тоа на ум, кампањата не води во фабриката за рециклирање Veolia во Јужен Лондон, со цел да ја прикаже „убавината што може да се најде во отпад“, истовремено потсетувајќи нè на опасните ефекти од нашата постојано зголемена модна потрошувачка.

Според брендот, бројот на годишно произведени облеки е двојно зголемен од 2000 година, надминувајќи ја границата од 100 милијарди за прв пат од 2014 година. Со цел да ја потсети и преедуцира својата публика за последиците од брзата мода и нејзиното последователно трошење, кампањата Ѕвездите на долгогодишната соработничка и еко-активистка Кара Делевињ, е сликана среде отпадот за рециклирање со ништо друго освен торба Фалабела.

Тагови

Поврзани вести