Свет

Неверојатен феномен привлекува туристи во Србија: Цветање на Тиса

Уникатна бајковита сцена во Србија

Цветањето на тискиот цвет е уникатен природен феномен што се јавува низ течението на целата река Тиса. Неверојатната атмосфера, придружена со романтичен ритуал на пуштање лебдечки свеќи во реката, привлекува сè повеќе луѓе од Србија, но и регионот, да го посетат Нови Бечеј и да уживаат во необичната глетка.

Покрај тоа легенда вели дека во моментот на цветањето на Тиса, оние кои запалиле свеќи, им се исполнуваат нивните љубовни желби.

Тагови

Поврзани вести