Македонија

„На точак“ реагираат на нерасчистениот снег на мостот „Обединети нации“

„НаТочак“ преку статус објавуваат дека единствениот тротоар преку кој може да се помине реката Вардар ако сте пеш или на точак ова утро не е чист од снегот.

Станува збор за мостот „Обединети нации“ во Влае.

-Ова е главната врска на западниот дел на Скопје (Влае, Ѓорче, Сарај) со остатокот од градот. Единствено по овој тротоар може да се премине реката Вардар ако сте пешки и на точак. На железничкиот мост кај Фабриката Купрум нема ни тротоар.
Утрово на тие што тргнаа на работа со кола Градот им рече: „Мислиме на вас“.
На тие што излегоа пешки, на точак или со автобус им рече: „Повеќе среќа следниот пат, за посигурно – изберете кола, стои во нивниот пост на Фејсбук.

Тагови

Поврзани вести