Свет

На Алјаска прекинати истражувањата на нафта и гас каде што живеат поларни мечки

Оваа суспензија ќе биде на сила сè додека не се направи сеопфатна анализа врз основа на законите за животната средина, соопшти американското министерство задолжено со управување со сојузните природни ресурси и земјиштето.

Откриени се правни недостатоци во доделувањето на правата на дупчење во Националниот резерват за диви животни на Арктикот на североистокот на државата, соопшти министерството

Резерватот на природата зазема област од околу 80.000 квадратни километри.

Тагови

Поврзани вести