ПриродаФото

Најдобрите фотографии на поларната светлина избрани за 2021 како да се од друг свет

Популарниот блог за патување и фотографија  Capture the Atlas  и оваа година го организираше изборот на најдобра фотографија на поларна светлина.и оваа година го организираше изборот на најдобра фотографија на поларна светлина.

Вестрахорн, Исланд

Изборот се совпаѓа со сезоната на овој природен феномен. На  конкурсот учествуваа 25 фотографи, кои испратија прекрасни мотиви и пејзажи кои како да не се од овој свет. Фотографиите се направени во САД, Канада, дел се од  Русија, Нов Зеланд, Исланд и цела Скандинавија. Победничката фотографија е снимена од Марк Адамус на Алјаска

Северна Норвешка

Шведска Лапонија

Полуостровот Кола, Русија

Езерото Текапо, Нов Зеланд

Тагови

Поврзани вести