Македонија

НАМАЛЕН ВОДОСТОЈОТ НА ДОЈРАНСКОТО ЕЗЕРО

За еден сантиметар е намален водостојот на Дојранското Езеро, а нивоата на другите две природни езера се исти како вчера, покажуваат последните мерења од Управата за хидрометеоролошки работи (УХМР).

И покрај тоа, единствено Дојранското Езеро има повисок водостој од вообичаениот за мај и тоа за 2,94 метри, додека кај Охридското и Преспанскот Езеро е за еден сантиметар, односно за 97 сантиметри понизок од повеќегодишниот просек за овој месец.

Понизок водостој од вообичаениот имаат и речиси сите реки во земјава со исклучок на Бабуна на мерното место кај Богомила и Црна Река кај Р.Б. Мост.

Тагови

Поврзани вести