Природа

Метеорскиот дожд низ светот

Персеидите синоќа се вратија на небото создавајќи спектакуларна глетка за набљудувачите.

Тие годинава се видливи до 24 август, но најпрегледни беа викендов.

Стандард“ објави галерија од најзабележителните фотографии од метеорскиот дожд низ светот. Меѓу нив има и фотографија од македонскиот фотограф Огнен Теофиловски за „Ројтерс“.

Во продолжение, дел од фотографиите што го одбележаа годинешниот метеорски дожд.

Ондрејов, Република Чешка (EПA)

Скопје, Огнен Теофиловски за „Ројтерс“

Кратерот Рамон, Јужен Израел („Ројтерс“)

Минск, Белорусија (EПА)

Тагови

Поврзани вести