Македонија

Малолетник е фатен на дело како ја пали депонијата Вардариште

Малолетник е фатен на дело како ја пали депонијата Вардариште, соопшти Инспекторатот на Град Скопје.

–Комуналните редари на град Скопје на локација Вардариште затекнаа малолетно лице кое врши спалување на кабаст отпад. Повикани се службеници од МВР кои веднаш постапија согласно нивните надлежности. Продолжуваат засилените контроли од страна на Инспекторатот на град Скопје, велат од Инспекторатот.

Овој случај е изолиран и се работи за малолетник кој запалил оган на депонијата Вардариште која всушност изобилува секојдневно со вакви инциденти на подметнат палење.

За големите пожарите што ни се случија летово сеуште нема никакви информации во јавноста.

 

Тагови

Поврзани вести