Забава

Кој дел од телото најбргу старее?

И додека многу дами издвојуваат огромни суми за антиејџ производи за да спречат појава на брчки на лицето, го занемаруваат другиот дел кој многу брзо старее.

Помислувате дека станува збор за врат, надлактиците, но едно истражување сепак докажува дека станува збор за друг дел од телото.

Истражувањето објавено во магазинот „Genome Biology“ откри дека процесот на стареење всушност најмногу влијае на градите.

Станува збор за самото ткиво кој е најосетливо на „годините“, а во обѕир треба да се земе и фактот дека дојките се изложени на многу промени кои влијаат на нивното менување на формата и обликот.

Градите често менуваат големина, најчесто по промени на телесната тежина и по бременост, кога се јавува намалена еластичност.

Затоа е многу важно да се хидрира овој дел од телото, а со оглед на сончевото зрачење може да изгледаат постари, па затоа кога излегувате на сонце важно е да ставите крема со заштитен фактор.

Тагови

Поврзани вести