Свет

Која е најпопуларната храна во секоја земја од светот?

Деновиве на социјалните мрежи беше објавена мапа базирана на најпопуларната храна во секоја земја од светот.

Од неа може да се види дека со Канада “владее” сланината, во Америка преовладува сирењето, во Франција помфритот, во Италија пастата, а во Германија палачинките.

Што се однесува до регионот, Македонија и Црна Гора се препознатливи по бурекот, Босна и Србија по питата.

Тагови

Поврзани вести