Култура

Кога човекот ќе се спои со природата (галерија)

“Направете ја вашата градина и декорација во вашата душа, наместо да чекате некој да ви даде цвеќе”, вели Хорхе Луис Борхес. Овој дизајнер е базиран во американски графички дизајн центар и прави уникатни слики кои ја покажуваат врската меѓу човекот и природата.

“Вистина од природата” се вика каналот на талентираниот Американец во социјалната мрежа Инстаграм, во кој тој ја споделува неговата работа. Неговите слики се комбинација на реалност и илузија – луѓе, диви животни, природни слики и такви од урбаната средина, цртани ликови …

“Во моментот кога се чувствувате осамено, тоа е времето кога треба да сте сами”, пишува еден текст под една слика од слон кој седи на жолта гумена патка која плива во огромно езеро. И под остатокот од дигиталните слики направени од страна на дизајнерот, постојат различни животни референци кои нè тераат да размислиме како сѐ е минливо.

Голем дел од сликите ја покажуваат убавината на планините и животните што живеат во нив.

Тагови

Поврзани вести