Свет

И во време на пандемија „Свети Стефан“ во Црна Гора останува волшебно место за одмор (фото)

Островот Свети Стефан во Црна Гора со причина го носи епитетот на монденско туристичко место на Јадранското Море.

Лоциран во близина на Будва, од мало рибарско гратче, Свети Стефан доживеа неверојатна трансформација во текот на 70-тите и 80-тите години и стана најпознат туристички центар во Црна Гора, генерално наменет за љубителите на луксузот.

Доколку се прашувавте како изгледа оваа 2020 година во време на пандемија, одговорот е – апсолутно прекрасен како и пред тоа.

Погледнете го волшебниот Свети Стефан на Инстаграм фотки, кога веќе не можеме да го посетиме:

Тагови

Поврзани вести