Забава

Избега во дивината и си изгради куќа од бајките

Овој човек идејата за мини куќа целосно ја прилагоди на неговите потреби и естетика.

Идилична локација

Куќата се наоѓа на брегот на островите Ванкувер, во Британска Колумбија (Канада). Сместено е во средината на недопрената природа, во бајковито опкружување со канадска убавина.

Како на сон

Куќата е изработена скоро исклучиво од природни материјали, а во внатрешноста доминираат дрво и камен. Исто така постои и мала кујна што се поврзува со дневната соба. Горе е спалната соба.

Поглед на дневната соба

Квадратурата е толку мала што само голем кревет може да се смести во спалната соба. Поради малиот простор, секој квадратен сантиметар е искористен мудро.

ПОГЛЕДНЕТЕ:

Тагови

Поврзани вести