Македонија

Здруженијата бараат укинување на забраната за движење во шума

Повеќе од 1.000 здруженија и граѓани преку „Работната група против забрана за движење во шумите” бараат од власта да ја преиспита одлуката за забрана за движење во шумите и да овозможи слободно движење во природните предели на државата.

Велат дека на рекреативците им е одземено основното право на движење и дека оваа одлука влијае врз психо-физичкото здравје на граѓаните за време на пандемијата од коронавирусот.

Тагови

Поврзани вести