Македонија

Еко-кино на точак во Градски парк

Еко-кино на точак ќе се случи во вторник на 21 септември со почеток во 18.30 часот на големиот тревник во Градски парк.

На настанот ќе се промовира еко-иновацијата, систем кој генерира чиста електрична енергија од велосипеди. 

Системот овозможува пет велосипеди да произведат еден киловат чиста електрична енергија за проекција на филмот „A life on our Planet by David Attenborough”.

Настанот е во рамки на проектот „Climate action starts with you(th)

Тагови

Поврзани вести