Македонија

Европски зелен појас со награда за општина Кочани за зачувување на природата

Македонскиот град Кочани доби награда од Европскиот зелен појас за нејзините досегашни активности и работењето за зачувување на природата и на биолошката разновидност. Меѓу земјите од Балканскиот зелен појас, Кочани е наградена за извонредната посветеност во зачувувањето на природата и одржливиот развој, а изборот го направи Одборот на Европскиот зелен појас.

 

Тагови

Поврзани вести