Вести

Дали вештачката интелигенција може да помогне да се намали опасноста од шумските пожари?

Еден од начините со кој се анализира опасноста од пожар во природа е мерењето на биомаса. Ова е долготраен и скап процес и често не се користи. Заради ова Адита Шах и Сањана Шах започнаа да креираат систем базиран на вештачка интелигенција. Со помош на Tensor Flow ќе треба да се прогнозира опасноста од пожар, а со тоа и да се намали опасноста. Повеќе за овој проект може да дознаете од блогот на Google.

 

Тагови

Поврзани вести