Македонија

Еко концерт на мандолинскиот оркестар „Скопје“ во Музејот на Македонската борба

Мандолинскиот оркестар „Скопје” вечер под диригентска палка на Рамадан и Ерхан Шукри ќе го одржи својот годишен концерт во Музејот на македонската борба, кој во соработка со Нула отпад е насловен како Еко концерт.

Влезот е бесплатен со тоа што на самиот концерт влезници ќе бидат носење на секаков вид на електронски отпад.

Со концертот сакаме да ја подигнеме јавната еко свест и преку музиката да ја сочуваме нашата околина, порачуваат организаторите на концертот.

Тагови

Поврзани вести