Македонија

Во Македонија произведено првото возило на водороден погон во Европа

Велешката компанија „Брако“ денеска во кругот на фабриката ќе го презентира првото возило на водороден погон во Европа, нов модел целосно развиен и произведен во Македонија, под брендот „Грин машинс“, којшто е дел од компанијата „Брако“.

Покрај тоа, компанијата ќе го презентира и новиот погон, во којшто се вложени осум милиони евра.

Тагови

Поврзани вести