Свет

ВИДЕО: Неверојатна средба помеѓу автомобил и стадо елени

Налетување на диви животни за време на патување не е реткост, а често знае да биде и опасна ситуација.

Токму таква една е забележана во Полска. Возачот имал средба со стадо елени. Тој се обидел да избегне судир со првиот елен кој излетал од шумата, но по него се појавило цело стадо.

Дел од нив успешно го прескокнаа автомобилот, но еден заврши директно во него. Исплашен тој повторно скокна врз автомобилот и се врати назад во шумата.

Тагови

Поврзани вести