Економија

Белгија ќе оданочува профити на енергетски компании

Државата веќе зема 800 милиони евра од даноци на нуклеарна енергија но планира тоа да го прошири и на другите компании од енергетскиот сектор.

Како мерка за преживување на зимата Белгија го намалува данокот на струја и плин и воведува посебна енергњетска стапка за сиромашни.

Греењето во јавните објекти е максимизирано до 19 степени а светлата во уредите и околу спомениците се гасат во 19 часот.

Тагови

Поврзани вести